tineke-okx.jpg
 
 

VUILKUNST

Met mijn huidige werk ben ik ongeveer 6 jaar geleden begonnen. Camera en computer zijn mijn werktuigen.

Ik ben gefascineerd door structuren, die de natuur aanbrengt. Zij bewerkt: verweert en tast aan, maakt schoon en vervuilt. De zee en de wind vormen patronen op het strand, de zon zorgt voor verrassende schaduwen en als het vriest maken wind en water wonderlijke ijssculpturen.  Ook zwerfvuil wordt voortdurend door de natuur bewerkt. In de vormen die de natuur maakt, zie ik vogels, vissen, insecten en mensfiguren. Daar maak ik foto’s van. Op de computer bewerk ik de beelden.  Ik gebruik de vormen, zoals ik ze vind. Door ze in een andere context te plaatsen, komen zij tot leven.
 

PLASTIC WERELD

Het gebruik van plastic is diep doorgedrongen in ons leven. Als we alle toepassingen van plastic wegdenken, blijft er maar weinig over. De uitvinding van plastic is een zegen, maar lijkt, door het vele afval, om te slaan in een ramp.  Gaat de mensheid ten onder aan haar eigen ‘plastic wereld’ ? De natuur gaat haar eigen weg. Maakt het de aarde iets uit, of er mensen en dieren op haar huid leven? Er zijn al zo veel levensvormen gekomen en weer verdwenen. Zouden mijn wezens, die uit het zwerfvuil ontstaan, de nieuwe aardbewoners zijn?
 

KIJKEN EN ZIEN

De interpretatie van mijn vondsten is persoonlijk. Uit de titels spreekt mijn opvatting, maar de voorstellingen zijn niet eenduidig. Iedereen is vrij er een eigen invulling aan te geven.

BESTELLEN

Het werk kan, voorzien van een
mooi ophangsysteem, uitgevoerd
worden in plexiglas .

Verschillende afmetingen, zijn mogelijk:
van 20 x 30cm tot 80 x 120cm.

 

CONTACT

e-mail: schenkokx@xs4all.nl
telefoon: 06 33734163